Frase del dia

  • Solo eres un niño que juega con el amor, cuando sepas de la vida y lo bonito que es querer, recuerda que fui niña y te ame como mujer.

dimarts, 28 d’octubre del 2008

Ells veuen, ells fan.

Bones a tots i totes,

últimament estic intentant tornar-me més conscient de tot el que m'envolta i sobretot saber i aprendre de coses que potser no noto com a tan properes però hi són. Sobretot estan a la societat i són coses que vulgueu o no ens afecten a tots plegats, perquè nosaltres també formem part d'aquesta societat i com a tals també la forgem. Avui estava a la classe del CAP (sisi per a ser professora de E.S.O. o psicopedagoga, del que es pugui vaja) i la professora ens ha ensenyat el vídeo que he penjat aquí. Potser us sembla poc usual i és americà suposo, però no us cregueu em sembla que va guanyar un premi a Cannes al 2007 o això m'ha semblat llegir. Quantes vegades heu vist nens que tenen comportaments poc adeqüats o poc educats, per dir-ho d'una manera, i hem pensat com pot ser així o com hem deixat que això passi... Crec que aquest vídeo és un clar reflex de què els nens amb poca edat encara no tenen uns models formats i són les persones que l'envolten sobretot els pares que influeixen en la seva conducta. Quan són petits es formen les seves consciències i aquestes tindran com a base el que hagin vist o sentit a través sobretot dels models parentals, així que com ve diu el vídeo "Els nens veuen, els nens fan". Espero algun comentari per part vostra i bé ja intentaré anar penjant coses o escrits reflexionant sobretot, sobre l'educació. I més tenint en compte que l'educació no és només quelcom de l'escola sinó que tots plegats influim en el que poden aprendre les futures generacions.


6 comentaris:

El Company de Venus ha dit...

El vídeo és bo, boníssim. Benvinguda a l'univers blocaire.

rosseta ha dit...

Gràcies maco, intentaré anar penjant tan com pugui. Gràcies per descobrir-me aquest nou univers jeje

El Company de Venus ha dit...

A tu. He tingut l'honor de ser el primer comentarista.

rosseta ha dit...

el company de venus: siiii jejeje El primer que has posat comentari! A veure si s'anima algú més ;)

mar ha dit...

Children see.
children do.
Make your influence positive.

Rossetta em quedo amb els deu últims segons del vídeo. La resta... una pena, no?
Sort que no tot està perdut i encara hi ha esperances...
I quina reflexió vau fer després de la visió del vídeo?
Alguna conclusió interessant?
Alguna proposta de part dels nous educadors?
Sort bonica!

rosseta ha dit...

mar: doncs no vam tenir gaire temps de fer reflexió ja que va posar el vídeo als pocs minuts que quedaven de classe. Però sobretot vam arribar a la conclusió de quant d'influenciables que són els nens, i és en l'etapa preescolar i escolar el moment enquè s'han d'ensenyar les bones maneres i una conducta correcta. Malauradament nosaltres estem estudiant per donar classes a secundària (E.S.O.) i com saps aquests ja tenen la ment massa organitzada... llàstima perquè hi ha cada element... El més important de tot plegat és que els nens imitaran un model de conducta observat a l'adult i és per això que tan els professors com els pares hem de cooperar per arribar a formar un nen educat i cívic. I pels que fa anys que hem acabat la ESO us he d'informar que avui en dia hi ha una assignatura que es diu "Valors i ciutadania" on s'ensenyen bons modals, bones conductes i esperem que no sigui una mera assignatura sinó que formin a futures persones adultes.
I ara que ho dius, de propostes no en vam fer gaire així com activitat o manera d'ensenyar-ho... és una llàstima perquè m'hagués agradat sentir-ne alguna per aplicar als alumnes (això passa per posar les coses interessants al final de classe...)